torsdag, juli 31, 2008

Ok; snabbrepetition:
Det är INTE ok att gå in i en rättsal och fota, men,
det är helt OK att fota in i en rättsal.
Därför sitter fotograferna sysslolösa i en timme utanför salen för att sen rusa mot dörren och plåta den minut den står öppen. Sen väntar vi tills nästa gång handtaget trycks ned. Enkelt eller hur?

Man ska tydligen passa sig för att ta för skarpa bilder in i sagda sal. Idag ropade rättens ordförande upp mitt namn under pågående förhandling och sa att han hade sett en av mina bilder på nätet och att den "uppenbarligen var tagen inne i rättssalen".
Hm, telelinser och oskarp mask, någon?

Inte ett hårstrå med mitt DNA har varit inne i tingssal 1 idag...

(helt ovidkommande: bo ALDRIG på hotell Scheele i Köping. Skokartongen även kallad. Vi är till åtlöje bland våra kollegor.)

onsdag, juli 30, 2008

På plats i Köping för rättegång i Arbogafallet. Vanligtvis brukar det kännas lite trist att tvingas häcka utanför salen och inte riktigt hänga med i vad som händer. Den här gången är jag glad att inte vara där inne. Jag vill inte veta några detaljer. Det räcker med det som redan snurrar i skallen.
Den som utomstående vandrar in på tingsrätten skulle nog tycka att fotograferna utanför var de mest hjärtlösa individer på denna jord. Där står vi och skämtar och jämför bilder på den åtalade när hemskheter avhandlas innanför dörren. Men jag tror det är så man gör om man ska orka gå dit imorn också.

Det är tur att mina kollegor på getingen är sådana gentlemän...
Jag använder Suvads axel som stöd och Schederin använder, tja, mitt huvud som stativ.
Mysigt.

Foto: Robert Triches
På jobb.
Hotellrummet är så varmt, så varmt. Jag som helst vill ha kallt omkring mig för att riktigt kunna gosa ned mig i fluffiga täcken.
Hur ska det här gå?
Det är blott ett litet plåster på såren att det är en blårutig säng jag ligger vaken i inatt.
Utsikten ser ut som nedan, från fönstret hörde jag bingoutroppet när vi checkade in.
Välkommen till en liten mellansvensk stad.

tisdag, juli 29, 2008

Strålande solsken blev en sväng runt Kärsön och som vanligt blir jag nästan generad när jag rundar nakenklipporna vid Drottningholm. Inte så mycket att de är näck, gummorna och gubbarna, utan det är alla guppande rumpor som får mig att rodna. Så länge de är glada så....
Och nej, jag fotade inte. De kan ju med all säkerhet simma.


söndag, juli 27, 2008

Idag har jag gjort ett (1) jobb.
Vi femman. Tredje dan i rad.
Till och med att åka och hämta mat till halva redaktionen känns som en spännande utflykt.

lördag, juli 26, 2008

Det blir mycket mindre jobbigt att sommarens varmaste helg när chefen skickar mejl som detta:

fredag, juli 25, 2008

Jag avskyr saker jag inte klarar av själv. Avskyr dem.
När jag äntligen bestämt mig för en tv, köpt den, baxat upp den på taket med hjälp av två biffiga butiksanställda och sen kört hem åbäket, inser jag ju att det inte finns en chans att jag får ned den från bilen själv. Bära den kanske, men i själva lyftprocessen skulle risken att den gick i backen vara större än chansen att jag fick ned den. Jag svalde kan-själv-stoltheten och började ringa runt i bekantskapskretsen. Har du ett missat samtal från mig idag så vet du vad det gällde.
Efter ett gäng mobilsvar och flera nej gav jag upp.
Jag fick köra skiten till Bromma istället där mamma kunde hjälpa mig få av den och där står den nu i källaren. Och där lär den stå tills dess att kretskortet rostat fast.
Helvete.

torsdag, juli 24, 2008

Japp.
Att jag gillar ju stockholm kan ju knappast undgått de som känner mig. Igår på efter-jobbet-ölen fick jag chansen att se stan ur två av mina favoritvinklar.
Från cykelsadeln och från toppen av skatteskrapan.
Stiltje idag på redaktionen, vi sätter det sociala samspelet högst och fikar mycket.


onsdag, juli 23, 2008

Med tidigarelagd jobbstart imorn skulle en visare person än jag gått och lagt sig. Men dygnsrytmen är omställd så istället pysslar jag med att klä om stolar. Kära mor var här idag och hade med sig en kasse fylld med bra saker som fogsvans, slagborr och betongplugg. Dessutom var hon inte riktigt lika hemmablind som jag så halva lägenheten planerades om, platta paket inhandlades och nu börjar här nästan se ut som ett hem.
Ett och ett halvt år efter att jag flyttade in...

tisdag, juli 22, 2008

Vad ska man tro om en dag som börjar så här:

måndag, juli 21, 2008

Det är så olika vad man använder en ledig måndagskväll till.
Jag ger min nyköpta försummade 60talssoffa lite kärlek, med läderputsen, teakoljan och ett glas vin inom nära räckhåll och Dusty Springfield på stereon.
Och så var jag ledig igen. Några dagar är fullt tillräckligt för att hinna bli spöad i brännboll av fotografkollegor, fynda soffa på söder, vara ohyggligt bakfull, bli bjuden på lasagne på Lilla Essingen, cykla i solna, fika i Hagaparken, köpa och sen tappa bort 2 meter grovt svart bomullstyg, fynda soffbord av dödsbo i Tullinge, paddla och gömma sig för blixtar med Anna och då har jag ändå en dag kvar innan jobbet kallar.

lördag, juli 19, 2008

Jazzfestivalen med en rygg som gör lite för ont för att det ska vara okej.



torsdag, juli 17, 2008

Pressrumsutsikt just nu:

Åh, när hänger vi på Clarion Signs champagneterrass? Snart, för utsikten från poolen är inte att leka med. Och ett bra ställe att plåta mode på.
Blev skickad på mitt första simjobb igår och tänkte att det skulle vara gjort med vänsterhanden. Hallå, vatten, sol, färglada mössor och vältränade kroppar, hur kan det gå fel? Men trots excellent telefoncoachning från Joel i Italien så var det hela lite knepigare än jag hade tänkte mig. De spenderar ju avsevärt mycket mera tid UNDER vattnet än över det.
Det såg mestadels ut så här:


(Jag tog mig lite vatten över huvudet skulle man kunna säga...)

onsdag, juli 16, 2008


Jag river ut mig lite just nu.
Precis som Emma G i förra veckan.
Men det går säkert över.
För både Emma och mig.

lördag, juli 12, 2008

I piteå kan man sova till tolv och vinna tipstävlingar och äta sig runt stugor vid vattnet och nästan smälta in i familjen Riklund.
Lina trippelnamn om jag får be.
Ikväll ser massafabriken ut så här:

fredag, juli 11, 2008

Piteå (och omnejd) med finaste systrarna Riklund som guider ser ut lite så här:






onsdag, juli 09, 2008

Piteå:

tisdag, juli 08, 2008

Mitt humör var ungefär lika svart som regnmolnen när chefen bestämde sig för att skicka mig på friidrott.
Jag har aldrig plåtat denna ädla sport och blev därför inte själaglad över jobbet. Gärna utmaningar men inte när kroppen skriker av trötthet och humöret ligger i skorna.
Men det är tur att man kan ha så jämrans fel. Lagom till att jag kom till Sollentunavallen (efter telefonsupport av Joel) sken solen och det blev ju inte sämre av att jag hittade Robban där. Han var minst lika förvirrad som jag och om inte bildbyråns Markus dykt upp som en räddande ängel, hade det nog sett lite trist ut i morgondagens tidningar.
Vi följde hans minsta steg, kopierade hans inställningar och fanns det någon rättvisa här i världen skulle han ha byline för våra bilder imorgon!
Nu rullar bilen mot systrarna Riklund i Piteå med La Camilla i passagerarsätet. Nattbad vid Höga Kusten och många mackkaffe är inplanerade!

måndag, juli 07, 2008

Just det, var i Gällivare i veckan.
Såg bitvis ut så här: